Friday, November 26, 2010

B.A.W.A.N.G

aku rasa ramai yg ada masalah sama cam aku. rambut gugur, tak kiralah rambut panjang mengurai atau rambut pendek mengontot. macam2 syampu aku dh cuba, pantene, sunsilk, head & shoulder dll. so, aku ada baca few blogs yg buat review pasal syampu bawang nih selain iklan kat tv. so, aku pun survey2 la kan baper harga syampu ni. payah jugak ekkk nak carik syampu nih. kat guardian takdak. last2 aku jumpa kat watson. humangggg sedap gak rege dia. RM50 utk syampu n perapi. mula2 ragu2 jugak aku nak beli nengokkan regenya. yelah kang beli tapi rambut still jugak gugur2, tak best la kan membazir. tapi setelah beruang2 kali mengsurvey harga yg sama je sebenarnya, maka aku amik keputusan utk beli. aku beli kat watson jj alpha angle. masa aku beli ada discount la. pehtu ada jugak rupanya syampu bawang utk rambut kelumumur dll. yg ni dia jual syampu aje takde conditioner, so murah skit dalam rm 17++ after discount laaa... so, aku beli jugak utk kelumumur. nak bagi laki aku yg ada masalah kelumumur yg agak kronik.

so, macamana outcome???? sangat berpuas hati. rambut aku dh kurang gugur, lembut dan senang diurus. walauun ada yg kata bau herb dia yg tak menyenangkan hidung, bagi aku ok jeeee... takdelah sampai bau macam kedai sen sei kan. kalau sikat rambut pun dh takde la rambut tertinggal kat sikat, kalau syampu rambut takdelah rambut yg terikut2 kat jari... so aku mmg puas hati dgn syampu bawang.yg utk kelumumur plak Alhamdulillah laki aku kata ada improvement la kulit kepala dia. dh kurang kerak kelumumur. mmg kalau org tanya2 pasal syampu kat aku, mmg aku sarankan syampu bawang.

aku macam risau jugak, org kata masa pregnant ni rambut akan banyak gugur n akan banyak kelumumur. so, dgn syampu bawang ni, Alhamdulillah aku takde masalah2 tu sepanjang aku pregnant. skang ni aku punya syampu dh nak habis, so, kene carik.... org kata lepas bersalin pun akan ada simptom keguguran rambut, so, kene prepare.





note: gambar adalah dr google

1 comment:

kmvsblogger said...

try guna tonik rambut keluaran BioAsli..ok jg aku rs