Wednesday, October 21, 2009

M.A.R.A.H

Tak paham dengan org yg suka sangat busy body… busy body terlampau… nak2 busy body hal2 sensitip… sengal betullah… selama ni aku sabarkan… hr ni kene luah gak kat sini.. sebab takleh nak luah kat tuan badan… aku tau aku dh kawin nak masuk 2 thn dan aku TAK PREGNANT lagi sehingga ke tarikh hr ini. Tapi ko takyahlah sibuk2 kan bila aku bersin 2 ke 3 kali pagi nih ko dh sibuk2 kat aku kata macam nih, “aku dulu kan mcm ko lah bersin2, demam… check2 ropa2nya pregnant. Ko tau kan antara tanda2 pregnant kita demam, tak sihat semua. Ko ada makan ubat tak? Jgn makan ubat tau… takut nnt tak jadi… dia keluar ikut darah period”. Aku cam kompius gila… pehal aku bersin terus nak kata aku pregnant????? Mana ko belajar? Dokter mana cakap kat ko? Betul aku akui mmg kadang org yg pregnant ada alami simptom2, tp tolongla jgn terus jump to conclusion… hadoiii…. Tu 1 situasi… aku ok lagik.. aku jawablah jugak walaupun tak ikhlas+hati sakit skit+kompius.

Situasi kedua plak. Hr ni aku bawak kerepek sukun yg aku beli masa nak raya dr kampung. Since aku makan sorang2 berjinggut nak abih, so, aku wakafkan kat semua org utk makan sama2 dgn aku kat opis. Aku letak atas meja… disebabkan kepek sukun tu mmg sedap, aku mmg balun la kan sesuka hati aku… tup2 keluar plak soalan… “ni ko kuat makan ni ada apa2 ker?” aku jawab”takdelah”. Pehtu Tanya plak”ko dh check ker? Pi la check wehhh” aku terus malas nak layan dan tak pandang terus muka ko sebab aku malas nak jawab soalan tak relevan+aku dh rasa nak marah… so, baik aku diam2 ngadap emac aku nih sambil karang ayat utk lepaskan marah kat blog…
Aku tau ko dh ada anak,so ko takyahlah nak jadi busy yg amat kan… org lain pun ada anak tapi idaklerrr sibuk Tanya aku macam2 bila aku bersin or kuat makan… ko paham tak yg isu mengandung ni skang dh jadik isu yg agak sensitip pada aku skang??? Ko jgnlah soh aku samakan ko dgn makcik2 kat kg aku yg sibuk Tanya bila aku nak pregnant?bila nak ada isi?merancang ker? Sengal tau tak???

Aku malas nak gaduh dgn sape2…so, jgnlah cr gaduh dgn aku. Aku tau ko macamana orgnya, tu pasal aku tak nak cari gaduh dgn ko. Janganla petik suis aku kan… kang kalau aku amuk kang, ko plak tak nak kawan dgn aku… tk payahlah nak concern sangat tapi menyakitkan hati aku kan… laki aku, mak aku, mak mertua aku, bapak mertua aku, abang2 ipar aku, adik ipar aku dan seluruh adik beradik aku takde lah pulak nak busy body tak tentu pasal aka menyakitkan hati aku dgn soalan or ayat2 yg macam ko cakapkan tuh…. Kalaulah pregnant tuh semudah memetik jari, lama dh aku mengandung lebih dr sekali… ko paham tak????

Maaf ye kepada sesapa yg baca entri nih… ni mmg entri marah…. Entri emosional… Walau macamana pun aku kene stay calm, tenangkan hati dan diri supaya aku tak tensen… kang kalau aku tensen lagi la susah nak mengandung kan…. So, kawan2 sape2 nak bg tips mudah mengandung, silakan… tapi jgn bg ayat sakit hati… nnt aku marahhhhhhhh….

5 comments:

syamsul2k said...

sabar la byk2 ye syg dgn org2 yg kurang akalnyer tu..

sahaini ahmad safian said...

nah hammer! pi katok org tu! :P
(membantu cadangan sy ni cek sham?)

*ayu the sun* said...

mmg bosan ngan org2 yg pendek akal gitu... take care!

*ayu the sun* said...

manusia mcm tu la..
banyak yg berdengki...
apa pun.. take care!

sistyah said...

hehehehe...mmg k ayu...sengal je otak dgn org2 macam nih...