Wednesday, July 10, 2013

H.O.M.E.M.A.D.E.B.A.N.G.K.I.T .S.A.N.T.A.N

ok... sempena 1 ramadhan yg mulia ini, meh citer pasal kuih mehhh... hehehehhe... saper2 nak order boleh call, boleh pm facebook, boleh like page yerrr... nnt aku bg link. ok let's start with the product la yer kawan2.


Ini forever favourite bagi pelanggan-pelanggan tetap kuih bangkit yang aku jual. ni perisa asli. KUIH BANGKIT SANTAN. kosong ajeee takde bubuh bijan segala. merekah-rekah je rupa gebu dia. sangatla rapuh dan akan cair dalam mulut bila kita kemam je kuih nih. ada kuih bangkit yg keras tau. tak cair bila kemam. ni kalau ada air kopi panas kan mmg maveles... kuih bangkit original flavor ni udah 6 tahun aku jual termasuk tahun ini. aku gelarkan flavor ini sbg BANGKIT LEGEND... hehehehe... Alhamdulillah, tempahan utk flavor ni sgt menggalakkan...

NAMA KUIH: BANGKIT SANTAN ORIGINAL
HARGA: RM20 sebotol termasuk kos penghantaran
HARGA BORONG: sila call/sms/pm



Ini flavor terkini from makcik supplier. BANGKIT CHEESE nama dia. mmg rasa lemak2 cheese dia. ni pun sama, cair di dalam mulut bila dikemam. mmg kene dgn citarasa moden ni la kan... gabungan lama dan baru kata org. rasa bangkit tu masih tak hilang... 2 rasa bersatu kata ko... ok. details as follows:

NAMA KUIH: BANGKIT CHEESE
HARGA: RM25 sebotol termasuk kos penghantaran
HARGA BORONG: sila call/sms/pm

ok. aku ada tulis harga adalah termsuk kos penghantaran kan. ini bermakna aku tak buat tau pos kuih bangkit ni, sbb risiko utk pecah belah n hancur lebur jd tepung balik adalah tinggi. especially bangkit cheese. kos pos akan jd mahal skit sbb aku kene balut dgn bubble wrap tu adalah dalam 2 lapis, pehtu dgn s/khabar. klu org order sebotol lagi la payah aku nk membalut. tapi pos-pos pernah dibuat dan mmg akan ada pecah jugak barang selayer dua kuih tuh... kalau ada yg nak dipos jugak, sila siap sedia dgn kos tambahan yg akan dikenakan. 

pehtu mesti ada yg dr sabah ke sarawak. mintak maaf ye, aku tak buat penghantaran ke sana sbb risiko2 di atas. alangkan bawak naik kapal terbang pun boleh hancur lebur, inikan pulak nak soh courier service yg handle. kompem pecah. aku pos ke kl pun pecah2 skit kan. penat je bubuh fragile. aku tgh belajar lagi cemana aku nk packing bungkusan bangkit ni supaya tak pecah yg banyak2... so, mintak maaf ye kawan2 kat sabah sarawak. unless kalau korang ada adik beradik/sedara mara/kawan2 yg keje kat semenanjung, especially kat kl, melaka, neg sembilan n johor, haaa InsyaAllah aku cuba deliver utk orang.

ok, ni aku bubuh link page kuih bangkit ni yaaa ... korang like, pehtu isi order korang kat notes yerrr... aku dh create document tuhh... kalau nak tanya apa2 pun boleh pm kat page tu yerrr... nnt aku atau chul akan entertain la yerr...

PLACE ORDER KAT SINI: ORDER LIST
NO HP: 017-2923912 (sham)/012-6546286 (syamsul aka chul)
DELIVERY AREA:  johor bahru-batu pahat-muar-air keroh-seremban-bangi-kajang-putrajaya-seri kembangan-sg buloh-kl sentral-shah alam-klang(kalau ada permintaan)
TARIKH AKHIR ORDER: 19 JULAI 2013
DELIVERY DATE: 26 - 28 JULAI 2013
DELIVERY DATE UTK JB AREA: TBA

rasanya dh lengkap maklumat-maklumat yg korang perlukan utk order. jadi jangan tunggu lagi, mari-mari order cepat sebelum terlambat dan terlepas... 


1 comment:

Mas said...

kak.. update lah blog.. bnyak habuk ni.. haha.. :p