Wednesday, October 20, 2010

K.A.G.U.M

kahkahkahkahkahkahkahkahakhakahkahkahka...sila gelak best2. akhirnya aku bleh gak update kt opis. selama ni takleh sbb opis aku banned blogger.com.nasib baik blog2 yg aku suka baca depa tak banned. terima kasih kepada en sahaini yg mengajar aku cemana nak masuk website blogger.com nih. nak tau macamana silalah email aku privately. tapi aku percaya korang2 lagi terror dr aku yg buta it nih. pasni nk try fb plak. boleh tak guna kaedah yg sama. hehehhee...

perkembangan terkini adalah aku dh memasuki fasa 34 minggu pada minggu ini. last week check up aku kene injek utk dos kedua kancing gigi. teringat masa kene injek kancing gigi waktu tingkatan 3 sebelum PMR. masa tu aku tak paham apsal kene amik injektion tuh. sbb aku rasa takkanla nak amik exam pun nak kancing gigi bagai kan. rupanya ini langkah pencegahan utk orng yg panik terlebih kan. tapi aku belum pernah nampaklah secara live org kene kancing gigi cemana kan. nak jugak tgk... hehehehe... kandungan adalah baik2 saja. weekend sebelum tu, 03/10/10 aku pegi scan kat barakah. yeee kitaorang still tak tau jantina anak kerana anak aku begitu pemalu dan penyegan orgnya. sopan tak mengangkangkan kakinya utk kitaorang tgk jantina dia. pehtu dgn muka2 sekali dia tutup. betul2 nak suprise ibu n abah dia. suka hati la anakku. janji anakanda sihat walafiat kat dalam tu. sebelum jumpa doktor tu, amboi2...dia punya tendangan, mmgla padu dan menggegarkan perut aku. masuk2 je jumpa doktor terus diam pemalu. cesss...pandai sungguh berlakon. ikut perangai sape la nih.

seminggu sebelum tuh, aku selamat dijangkiti virus selesema melampau. gila betul ala... ni la selesema paling lama aku pernah hadap. seminggu lebih tak baik2. melelh je hingus... makan ubat dah, makan supplement dah... tapi mmg doktor pun cakap kalau mengandung kene selesema ke demam ke mmg payah nak baik. kalau masa tak mengandung, kita selesema 3 hari boleh baik, kalau time mengandung boleh cecah 2 minggu baru boleh baik. tu pun doktor cuma boleh bagi makan ubat selesema ajeee...takleh bagi antibiotik. unless kalau dh 2 minggu ko tak baik2, pastu hingus or kahak bertukar ke kaler hijau or kuning, then dia baru start antibiotik. amikkk dalam seminggu aku mc sampai 3 hari. penangan selesema. adehhhh...ni la dugaannya... janji jangan sampai masuk wad sudehhhhh....

apalagi aku nak update nih...excited plak tetiba boleh update nih. nak cerita pasal raya dah abis raya.bosan.... tapi la ni aku ada simptom baru la...jari jemariku bisa2 siut...tak tau pehal... tapak kaki bisa2 dh biasa. bengkak semua kan. aku rendam kaki dalam air suam selalunya bisa2 dh hilang+bengkak akan berkurangan. tang jari jemari ni aku perasan start minggu lepas. dh aku rendam dalam air suam, sapu minyak geliga still tak kurang bisanya. kalau time bangun tido lagila nak genggam cam krem je jari jemari nih... adehhhh... apa saje la simptom nih. pinggang dgn belakang takyah cerita mmg sakit sokmo. rutin adalah menuam dgn air suam jugak...barula lega skit. tu pun malas2. almaklum kene buat sendirik. laki takde. kalau dia ada bleh soh dia tuam hari2.
ok, setakat ini dahulu update. nnt kita update lagi....

6 comments:

Sky0ne said...

patut la lama ko tak update blog...welcome back! hehe

sistyah said...

hehehe...tau takpe. almaklum kat umah takde internet mahupun laptop mahupun blackberry atau pun iphone...:)

Sky0ne said...

hahaha...tu nak mengata aku la tu...chisstt

sistyah said...

sape makan cili terasa la cili kan...tak kira la pedas ke idak.....hehehehe...

sahaini ahmad safian said...

no problemo.
semoga banyak hapdet lepas nih...
bila dah banyak menaip, mana tahu mungkin boleh baik sengal jari jemari tu...

oi baby dalam perot. semoga berbahagia, semoga sihat, semoga ceria.

sistyah said...

Insyaallah...baby dalam perut mmg sedang berbahagia... berpusing2, menendang2 dgn jayanya....