Wednesday, July 9, 2008

E.K.S.I.D.E.N

aku eksiden lagi utk yg kali keberapa ntah tahun ni sajee.... yeee...kereta kancil ayah mentua telah selamat disondol oleh sebuah motor. selamatlah berkecai lampu brek dgn lampu signal belah kiri belakang n adalah kemek skit kat boot kete.... hadoooiiii.... nak mengelak langgar org aku plak kene langgar... hangin je rasa...

dalam kul 6.45pm semalam (08/07/08) aku dgn aisyah dr lrt cempaka amik arina n tasya utk gi makan2 kat tmn permata, shahira budak praktikal nak blanje makan sate. so, dr traffic light kat tmn cahaya tu aku belok kiri. depan aku mmg takde kete tapi ada 2 biji moto dr arah bertentangan telah dgn selamba mencilok lalu berada betul2 depan kereta aku.so, aku dgn rasa perikemanusiaan tak nak langgar beruk2 tuh aku pun brek emergency. beruk2 tu pun selamat.... alih2 dummm.... belakang plak kene hentam... moto sudah langgar.... hadoiii.... benti tepi jalan. budak ni dgn muka2 berlagak, dgn suara tinggi sibuk nak claim kat aku... kata dia tak salah... dia kata aku salah pasal aku brek emergency... bodoh ke apa... yg ko follow kete aku dekat2 sape suruh? hangin tul aku... dia ingat aku suka2 ke nak tekan brek... last2 masing2 ada urusan, aku amik segala no contact dia, no plat motor semua...aku teruskan perjalanan ke tpt makan... menggigil satu badan aku dibuatnya... bawak kete slow2 sampai tempat makan. call chul bgtau eksiden n teruskan agenda makan2 sate... beratnya rasa hati nak bawak kete nak sampaikan ke rumah... letih aku rasa asik eksiden... sampai umah mandi semua, cakap2 dgn chul.... bgtau kawan2 terdekat...lepaskan tensen kat diaorang n tido....

pagi ni 09/07/08 aku telah selamat buat report polis pada pukul 11 lebih.aku sampai dalam kul 10 lebih kat balai polis trafik bandar baru ampang. settle semua, aku call budak tu bgtau aku dah report. menggelabah budak tu. semalam berlagak sangat. bla...bla...bla.... last2 dia call aku tadik tengahari nak soh aku tarik report, dia nak settle cara baik... aku kata selagi kete tak ok aku tak leh tarik report suka2 hati... aku dah tanya kawan2 aku, diaorang kata bagi budak tu settle segala kerosakan kereta aku, kalau nak tarik report tariklah... tapi lebih baik biarkan.... takut budak tu manipulate keadaan plak.... so, utk keselamatan, baik tak payah tarik....

1 comment:

moosang said...

oooooooo..... yang teresak2 tu lepas tension lah yer. muhehehehehe.